Google покращує свої карти за допомогою верблюдів та слонів

П'ятниця, 9 червня 2017, 18:45

Google покращує свої картографічні сервіси, використовуючи для цього найрізноманітніші транспортні засоби, включаючи слонів або верблюдів.

Про це розповідає The Wall Street Journal, передає ain.ua.

Компанії нерідко доводиться стикатися з незвичайними умовами зйомок. На Тихоокеанському острові Вануату компанії вдалося сфотографувати виверження вулкана без втрати камер, а ось у Камбоджі її камери знищили мавпи.

Реклама:

В Улуру (скельний масив в центральній Австралії) компанії довелося покладатися на фотографів-любителів.

В інших віддалених регіонах для перевезення камер і обладнання використовуються в'ючні тварини. У Таїланді робота над картами велася за допомогою слона, в ОАЕ - за допомогою верблюдів.

"У цих випадках не можна просто взяти чотириколісний транспорт і з'їхати з дороги", - пояснює Кейсі Уайтлоу, технічний директор Google Maps в Сіднеї.

Подібні зйомки потім використовуються, щоб поліпшити Street View - один з популярних компонентів картографічного сервісу компанії, який дає користувачеві можливість розглядати панорамні фото певного регіону.

Картографічні сервіси стають все більш важливими для великих технологічних компаній, зазначає видання. Оцінка обсягу реклами, заснованої на геолокації, може вирости до 32 млрд доларів в 2021 році (з 12 млрд доларів в 2016 році в США), за прогнозами BIA/Kelsey. Реклама з прив'язкою до геолокації займе близько 45% всієї мобільної реклами, за оцінками того ж джерела.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: