"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Громадськість закликає Кабмін переписати пенсійну реформу

П'ятниця, 9 червня 2017, 17:00

Експерти закликали уряд Гройсмана розробити нову пенсійну реформу, що передбачає запуск накопичувального рівня пенсійної системи.

Про це заявили експерти і учасники ринку недержавних пенсійних фондів, які охарактеризували запропоновану Кабміном модель пенсійної реформи як нездатну забезпечити поліпшення соціальних стандартів і захистити інтереси майбутніх пенсіонерів.

"Проблеми майбутніх поколінь і майбутніх пенсіонерів залишилися за межами цього законопроекту. Уряд обмежився тільки підвищенням існуючих пенсій, так званим "осучасненням", - сказав директор підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко.

На думку експертів та учасників ринку, одних змін існуючої солідарної системи недостатньо, щоб змінити ситуацію в країні на краще і переломити загрозливу тенденцію.

Реклама:

Сьогодні співвідношення працюючих і пенсіонерів майже 1: 1, до 2050 року воно погіршиться майже в півтора рази. Єдиний сценарій, що дозволяє вирішити проблему забезпечення майбутніх пенсіонерів, який всі ми підтримуємо і на якому наполягають міжнародні інститути - запуск накопичувального рівня".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: