Суркіси звинувачують Мінфін та НБУ у зловживанні владою

П'ятниця, 9 червня 2017, 14:35

Сім’я Григорія та Ігоря Суркісів подала до суду на Міністерство фінансів та Нацбанк за зловживання владою.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду, повідомляє Finbalance .

Згідно з документом, досліджуються обставини невиконання службовими особами Міністерства фінансів, НБУ та Приватбанку ухвали Печерського райсуду від 9 лютого 2017, яким він задовольнив клопотання компаній, пов’язанних із Суркісами.

Реклама:

Мова йде про забезпечення їхнього позову до Приватбанку та його кіпрської філії, які суд зобов'язав нарахувати та виплатити відсотки за депозитними рахунками цих осіб, а також виплатити кошти, розміщені на рахунках цих компаній.

Окружний адмінсуд м. Києва розглядає позов згаданих компаній до НБУ і Фонду гарантування про визнання протиправною заборону видаткових операцій з рахунків пов`язаних осіб.

17 травня госпсуд м. Києва повернув Мінфіну без розгляду його позов до компаній, які пов’язували з Суркісами – Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP і Фонду гарантування про визнання припиненими депозитних договорів цих 6 компаній з Приватбанком.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

На етапі тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом А-банку до НБУ, Фонду гарантування й тимчасового адміністратора Приватбанку.

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що в позовах до банку йдеться про суми близько 1 млрд гривень зобов'язань перед сім'єю Суркісів і близько 360 млн гривень - перед колишніми акціонерами банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: