"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МАУ звинувачує міністра інфраструктури в преференціях Ryanair

Четвер, 8 червня 2017, 13:17

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" звинувачує міністра інфраструктури Володимира Омеляна в наданні незаконних преференцій ірландському лоу-костеру Ryanair, який має намір восени почати польоти в Україну.

Такі претензії містяться в офіційній заяві МАУ у відповідь на звинувачення міністром компанії в монополізмі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Авіакомпанія МАУ виступає проти лобізму і створення міністром В.Омеляном привілейованих умов для одного суб'єкта бізнесу, лоукост-перевізника", - йдеться в заяві.

"З повідомлень ЗМІ відомо, що міністр у березні 2017 таємно підписав меморандум з Ryanair, в якому всупереч закону цієї компанії надаються особливі преференції, недоступні для інших перевізників. МАУ вважає ці дії міністра незаконними, що мають ознаки корупції і зловживання службовим становищем в особистих інтересах і інтересах третіх осіб ", - додають в МАУ.

Реклама:

МАУ відзначає, що не проти приходу будь-якої компанії в Україну, ніколи цьому не перешкоджала, завжди вітала чесну і прозору ринкову конкуренцію.

"Однак авіакомпанія МАУ - проти насадження міфів в суспільстві заради чиїхось політичних амбіцій. Сьогодні авіаційний ринок України - місце, де йде жорстка конкурентна боротьба, добре відоме міністру", - наголошується в повідомленні.

Крім того, компанія заявляє, що на сьогодні Україна знаходиться в двадцятці країн з найнижчими цінами на авіаквитки серед 80 досліджених країн.

"Авіакомпанія МАУ заявляє про готовність підтримувати будь-які амбітні ініціативи регулятора, спрямовані на розвиток авіації країни та утвердження України як потужної транзитної держави. Підтримувати не словом, а системною роботою. Очікуємо цього і від пана міністра", - резюмує авіаперевізник.

Нагадаємо, 15 березня один із найбільших європейських лоукостів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень.

Загалом новина про "Бориспіль" була неочікуваною, оскільки перед цим в українських ЗМІ пройшла новина про те, що в коді сайту авіакомпанії була знайдена згадка про аеропорт Жуляни.

Пізніше з’явилася інформація, що міжнародний аеропорт Бориспіль поки не може задовольнити запити найбільшого європейського лоукостера Ryanair.

Проте, авіаперевізник Ryanair оголосив про відкриття маршрутів зі Львова і Києва на два місяці раніше запланованого.

Пізніше, гендиректор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін заявив, що бюджетні авіакомпанії потрібно залучати в Гостомель (Міжнародний аеропорт Антонов), а не Бориспіль.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що на даному етапі альтернативи аеропорту Бориспіль для польотів лоукостера Ryanair немає.

Читайте також: Пристебніть паски: Ryanair летить в Україну

Раніше ЕП також писала про плани Ryаnair в Україні.

6 червня Омелян звинуватив МАУ в спекуляціях щодо Ryanair

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: