"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На хабарі в 5 мільйонів доларів затримано тимчасового адміністратора банку

Середа, 7 червня 2017, 15:30

Правоохоронці затримали на хабарі у 5 мільйонів доларів особу, яка здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків.

Про це "Українській правді" в середу повідомило джерело в Службі безпеки України.

За його даними, тимчасового адміністратора затримано на вимаганні хабаря від колишніх власників банку у розмірі 5 млн доларів.

Реклама:

Повідомляється, що він вимагав хабар за вирішення питань, пов'язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

Цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі. Її голова Юрій Луценко написав у Facebook, що затриманням хабарника займалися спільно ГПУ та СБУ.

"ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні (7 червня – ред.) під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації", - повідомив він.

За його словами, таку високу плату чиновник вимагав за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов'язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

"Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі", - наголосив генпрокурор.

ФГВФО на своєму офіційному сайті повідомив, що про затримання правоохоронцями уповноваженої особи Фонду гарантування стало відомо із повідомлень у ЗМІ.

"На цей момент офіційного підтвердження цього факту Фонд не отримував. Фонд гарантування наголошує, що всебічно сприятиме слідству, співпрацюватиме із правоохоронними органами та сподівається на неупереджене та об’єктивне розслідування", - йдеться у тексті повідомлення.

Нагадаємо, вчора, 6 червня, фонд гарантування змінив уповноважених осіб Фонду на час ліквідації ПАТ "Інтеркредитбанк", ПАТ "Меліор Банк", ПАТ КБ "Євробанк", Банк "Демарк", ПАТ "Актабанк", ПАТ КБ "Аксіома" та ПАТ "БГ Банк".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: