Кабмін виділить перший транш на розвиток регіонів

Середа, 7 червня 2017, 13:02

Кабінет Міністрів України готовий виділити перший транш у розмірі 765 мільйонів з 3,5 мільярда гривень на підтримку проектів розвитку регіонів.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

"Сьогодні ми приймемо рішення про Державний фонд регіонального розвитку, який є інструментом політики держави у цій сфері, для реалізації найбільш необхідних інфраструктурних проектів в регіонах", - сказав прем’єр.

 Зараз започатковуємо перший етап - 765 мільонів гривень, але найближчим часом будуть нові рішення. Тобто ми усі 3,5 мільярда гривень направимо на інфраструктурні проекти, які сьогодні очікують на територіях", - зазначив Гройсман.

Реклама:

Він повідомив, що за пропозиціями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, кошти підуть на більше ніж 100 об'єктів по всій країні.

Зокрема, понад 19 млн гривень спрямують на будівництво обласного перинатального центру у Волинській області, 54 млн гривень - на офтальмологічну лікарню Дніпропетровської обласної клінічної лікарні, 23 млн гривень – на Полтавський клінічний кардіологічний диспансер.

"Це тільки перше рішення, перша пропозиція Мінрегіону. Ми будемо підтримувати розвиток територій і, як результат, це буде наша інвестиція в економічний розвиток і робочі місця", - запевнив прем’єр.

Він підкреслив, що успіх у великій мірі забезпечений процесами децентралізації, започаткованими 2014 у році. 

"Якщо ми бачимо нову дорогу, новий дитячий садок, школу, ФАП, або відремонтовані такі об'єкти, новий громадський транспорт, освітлення, котельні, - це все є продуктом децентралізації. Знайте, що все те, що ви бачите сьогодні, стало можливим, тому що ми у 2014 році почали проводити ці зміни", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!