S&P підтвердило рейтинг США на рівні "AA+"

Середа, 7 червня 2017, 10:02

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США на рівні "AA+", прогноз стабільний.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Прайм".

У той же час короткостроковий суверенний рейтинг країни підтверджений на рівні "A-1+".

"Суверенні кредитні рейтинги США підтримані стійкістю і багатопрофільність економіки, сильними інституційними якостями, гнучкістю економічної політики і унікальним статусом емітента провідної резервної валюти в світі", - йдеться в релізі.

Реклама:

Стабільний прогноз відображає думку агентства про те, що негативні і позитивні рейтингові чинники будуть збалансовані протягом наступних двох років.

Підвищення суверенного рейтингу можливо, якщо S&P побачить більш ефективні далекоглядні дії при виробленні політичних рішень в США. Значне ослаблення фіскальної політики може привести до негативної рейтингової дії.

S&P очікує зростання економіки країни приблизно на 2,3% в 2017 році після зростання на 1,6% в 2016-му. У 2018-2019 роках зростання реального ВВП становитиме в середньому 2,2%, прогнозує агентство.

При цьому воно зазначає, що зростання буде підтримане споживачами, а також триваючим поліпшенням в житловому секторі та на ринку праці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: