Насіров може втратити 100 мільйонів через британський паспорт

Середа, 7 червня 2017, 09:00

Солом'янський райсуд Києва 7 червня розгляне клопотання про стягнення застави, внесеної за відстороненого главу ДФС Романа Насирова в розмірі 100 млн гривень, в зв'язку з тим, що він не здав британський паспорт.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в НАБУ.

"У зв'язку з невиконанням обов'язку підозрюваного, покладеного на нього рішенням Солом'янського суду про обрання запобіжного заходу, а саме - необхідністю здати британський паспорт, який він не виконав, детективи НАБУ і прокурори САП ініціювали клопотання про стягнення застави в розмірі 100 млн грн в дохід держави. Слухання завтра (в середу, 7 червня) о 10:00", - повідомило джерело агентства в НАБУ у вівторок.

Як відомо, детективи НАБУ оголосили про підозру у вчиненні злочину керівнику ДФС 2 березня ввечері, після чого здійснили його затримання в лікарні "Феофанія". Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Реклама:

У ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. У той же час САП просила суд призначити Насірову заставу в сумі 2 млрд грн.

16 березня в САП повідомили, що за Насірова його дружина внесла заставу в 100 млн грн.

28 березня клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров'я України не підтвердила діагноз, встановлений Насірову в клінічній лікарні "Феофанія".

В сюжеті ТСН на телеканалі 1+1 повідомлялося, що Насіров звернувся до детективів НАБУ з проханням повернути йому закордонний паспорт. Відзначається, що він надав слідству документи, що підтверджують крайню необхідність виїзду за кордон на лікування. Країною, де повинні надати медичні послуги, відсторонений глава ДФС назвав США.

30 травня НАБУ прийняло рішення про відмову у виїзді за кордон Насірову. При цьому в Бюро вказали, що це друге звернення Насірова - в квітні він просив детективів НАБУ дозволити йому відвідати змагання збірної України з дзюдо у Варшаві (Насіров є президентом Федерації дзюдо України).

А 25 травня в НАБУ надійшло клопотання про надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки, при цьому глава ДФС мотивував поїздку необхідністю "проходження лікування".

У свою чергу 1 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив про можливий пошук компромісу щодо лікування Насірова, якщо є загроза його здоров'ю.

2 червня стало відомо, що Солом'янський районний суд Києва відмовив Насірову в перегляді його запобіжного заходу. За інформацією ЗМІ, відсторонений глава ДФС звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного з метою виїзду за межі України на лікування і, відповідно, повернення внесеної застави. Суд відмовив у зміні запобіжного заходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!