"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко відреагував на петицію про розблокування "Вконтакте"

П'ятниця, 30 червня 2017, 12:00

Президент відмовився підтримати петицію про розблокування соцмережі Вконтакте.

Відповідь на петицію з вимогою скасувати блокування російської соціальної мережі Вконтакте було опубліковано на сайті петицій президента України.

Порошенко зазначив, що соцмережа Вконтакте "широко використовується російськими спецслужбами для поширення російської пропаганди" та проведення "спеціальних інформаційних операцій".

Реклама:

У відповіді йдеться про те, що блокування Вконтакте "захищає українців" від маніпулювання.

"Підтримку електронної петиції про скасування блокування інтернет-ресурсу Вконтакте вважаю неможливою", - йдеться у відповіді президента.

Згідно з даними соціологічного опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, 35,1% респондентів категорично проти блокування російських інтернет-ресурсів ("ВКонтакте", "Однокласники", Yandex, Mail.ru), 18,3% переважно не підтримують, в свою чергу, 11% повністю підтримують таке рішення, 10,8% переважно підтримують.

Не змогли відповісти 10,4%, не відповіли 0,4%, нічого не знають про це - 14,1%.

Як відомо, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Як повідомлялося, станом на червень відвідуваність російської соціальної мережі "Вконтакте" в Україні становить 3,8 мільйона не унікальних візитів з десктопів в день. До введення санкцій цей показник становив 9,8 мільйона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: