IFC виділить "Нібулону" Вадатурського 90 мільйонів доларів

Субота, 3 червня 2017, 14:23

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть ТОВ "Сільгосппідприємство "Нібулон", одному з найбільших українських виробників і експортерів агрокультур, до 90 млн доларів позикових коштів на поповнення оборотного капіталу і розвиток компанії.

Про це йдеться в прес-релізі IFC, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення рада директорів Міжнародної фінансової корпорації прийняла 30 травня.

Згідно з раніше оприлюдненою "Нібулоном" інформацією, реалізація проекту дозволить наростити обсяги торгівлі зерновими приблизно на 40% за п'ять років - до 7 млн ​​тонн в 2021 році з 4,5 млн тонн в 2016 році.

Реклама:

"Нібулон" продовжить будувати нові потужності для зберігання сільгоспкультур для зниження втрат врожаю в Україні. Щорічно компанія купує зерно більш ніж в 4,7 тисячі фермерів.

Засновнику і гендиректору компанії Олексію Вадатурському належить 80% в статутному капіталі, його синові народному депутатові Андрію Вадатурського - 20%.

"Нібулон" обробляє 82 тисячі га, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів, морським терміналом в Миколаєві.

Компанія експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь в більш ніж 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту сягає 4,5 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: