"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через кібератаку НБУ вивів на ринок валюту

Четвер, 29 червня 2017, 17:50

Через кібератаку Національний банк України здійснив валютну інтервенцію за єдиним курсом з метою згладжування функціонування валютного ринку.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

"У зв’язку з нещодавньою кібератакою робота низки банків сьогодні була обмеженою, що вплинуло на функціонування міжбанківського валютного ринку та викривило процес курсоутворення. Тому Національний банк прийняв рішення підтримати функціонування валютного ринку за допомогою валютної інтервенції", - пояснив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Для полегшення роботи валютного ринку в таких умовах Національний банк купив за курсом 26.07 гривні за долар США та продав за курсом 26.12 гривні за долар США.

Реклама:

Як повідомляється, відповідно до Стратегії валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 роки, валютна інтервенція НБУ за єдиним курсом проводиться у випадках, коли необхідно надати ринку чіткій курсовий орієнтир.

Під час такої інтервенції Національний банк пропорційно задовольняє заявлені суб’єктами ринку суми за єдиним визначеним обмінним курсом гривні до іноземної валюти.

Нагадаємо, раніше НБУ тільки скуповував валюту. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: