Данська компанія відновлюються після кібератаки

Четвер, 29 червня 2017, 17:12

Данський судноплавний гігант A.P. Moller-Maersk, що постраждав від шкідливого вірусу, який вразив комп'ютери по всьому світу, заявив, що більшість терміналів вже працюють, хоча деякі з них залишаються виведеними з ладу.

Про це повідомляє The Associated Press.

У компанії, що базується в Копенгагені, заявили, що деякі термінали "працюють повільніше, ніж зазвичай, або мають обмежену функціональність".

Зазначимо, що компанія Maersk, найбільший оператор контейнерних перевезень у світі з 1996 року, має штаб-квартиру у Копенгагені і представлена дочірніми підприємствами та офісами у більш ніж 135 країнах світу. Загалом Maersk налічує близько 89 тис. працівників.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що хакерської атаки зазнали 27 червня не лише українські та російські компанії, але й компанії у Данії, Франції та Британії.

В Україні вірус Petya.A вимагає 300 доларів, аби віддати усі заблоковані файли. "Якщо ви бачите цей текст, тоді ваші файли недоступні, тому що зашифровані. Напевно, ви зараз шукаєте варіант, як відновити ваші файли, але не втрачайте цей час. Ми гарантуємо, що ви зможете відновити усі ваші файли безпечно і легко. Усе, що вам треба, це подати платіж та придбати ключ", – йдеться у вірусному повідомленні.

Повідомляється, таке ж повідомлення з'явилося і на комп'ютерах в офісах данської компанії Maersk в Роттердамі.

Найбільша в історії хакерська атака на Україну поширюється по всьому світу, зокрема, комп'ютерні мережі виходять з ладу в Іспанії та Індії.

Читайте також: Це війна: Україну потрясла найбільша в історії кібератака

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: