У "Розетки" виникли проблеми з поданням податкової звітності

Четвер, 29 червня 2017, 16:52

Найбільший український інтернет-магазин Rozetka.ua має проблеми з поданням податкової звітності через ураження вірусом "Petya.А" бухгалтерської системи компанії.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" власник інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечоткін.

"Постраждала і повністю заблокована бухгалтерія. При цьому податкова вимагає надання звітності, яку потрібно здавати за допомогою програми-розповсюджувача вірусу. Це найсумніше на тепер", - сказав він четвер.

За його словами, в результаті кібератаки дані компанії втрачені не були, інтернет-магазин продовжує працювати в штатному режимі.

Реклама:

При цьому істотні труднощі виникли через призупинення роботи партнерів з доставки Rozetka.ua.

"Компанія працювала і продовжує працювати. Але логістичні партнери не працювали. І частково не працювали комп'ютери наших співробітників - ми відновлюємо їхню роботу. Все нормально, але затримки можливі з вини перевізників", - пояснив Чечоткін.

За його словами, у зв'язку з кібератакою проблем з оплатою банківськими картками також не виникало.

Як повідомлялося, розробник популярного програмного забезпечення "M.E.Doc" планує провести переговори з Державною фіскальною службою на предмет сприяння клієнтам у звітуванні після масованої кібератаки, що почалася у вівторок, 27 червня.

Як раніше стверджував департамент кіберполіції Національної поліції України, "фішинг" і оновлення ПЗ "M.E.Doc" були основними двома способами ураження новим вірусом "Petya", жертвами якого 27 червня стали сотні українських компаній і банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: