Україна очікує обладнання для кіберзахисту в рамках трастового фонду НАТО

Четвер, 29 червня 2017, 16:03

В рамках реалізації трастового фонду Україна - НАТО з питань кібербезпеки українська сторона найближчим часом отримає обладнання та техніку для боротьби з кібератаками на понад 1 млн євро.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє УНІАН.

"Щодо трастового фонду з кібербезпеки - це один з тих фондів, який активно використовується. На цей момент ми чекаємо надання техніки, обладнання, які зможуть забезпечити більш активну і більш спроможну систему кіберзахисту, від Румунії, яка є лідерською країною саме в цьому трастовому фонді", - заявила вона.

Також Климпуш-Цинцадзе зауважила, що Україна вестиме дискусії про додаткове наповнення цього трастового фонду.

Реклама:

"Тому що Україна опинилася знову ж таки на першій лінії атаки, на першій лінії вогню щодо цих кібератак… Це досить довготривалий процес. З нашої сторони цю діяльність координує СБУ. Було проведено серйозне дослідження, було визначено те обладнання, яке б допомогло Україні в захисті своєї кібербезпеки", - сказала вона.

"Відповідно, були надані ці пропозиції румунській стороні, вже були проведені тендери і закуплено обладнання. Це питання місяців максимум, а я думаю, тижнів, коли воно надійде в Україну… Це точно більше мільйона євро, але скільки точно, не пам'ятаю", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе. 

Нагадаємо, напередодні генсек НАТО заявив, що Альянс допомагатиме Україні захиститися від кібератак, подібних до тих, що сталися у вівторок.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: