ЄІБ видасть Греції 400 мільйонів євро

Четвер, 29 червня 2017, 14:33

Європейський інвестиційний банк в середу активував другу програму фінансування зовнішньої торгівлі Греції в розмірі 400 мільйонів євро.

Про це повідомляють РІА Новини.

Як зазначається, програма допоможе малим та середнім грецьким компаніям збільшити експорт і забезпечити імпорт, необхідний для їх розвитку, говорилося на презентації програми в Афінах.

Перша програма діяла в 2013-2016 роках, її обсяг був також близько 400 мільйонів євро. За оцінкою ЄІБ, вона пройшла успішно для всіх учасників.

Реклама:

В рамках другої програми ЄІБ надасть гарантійні листи на кредити, фінансові гарантії та інші торгові і експортні фінансові інструменти, що випускаються грецькими банками. Малі та середні підприємства по всій Греції зможуть отримати підтримку на торгівлю і експортні контракти з максимальним терміном у три роки.

Програма також гарантує облігації, випущені грецькими компаніями.

"Зовнішня торгівля може стати ключовим елементом в посилення економічної активності по всій Греції. Друга програма допоможе грецьким компаніям стати більш конкурентними і отримати нових клієнтів на міжнародних ринках", - заявив віце-президент ЄІБ Джонатан Тейлор, відповідальний за кредитні програми ЄІБ в Греції.

"Програма буде враховувати специфіку Греції. Греція є мостом між Заходом і Сходом. У неї величезні можливості, в тому числі в торгівлі", - сказав пан Тейлор, нагадавши, що зараз існує лише обмежене число кредитних торгових ліній в деяких банках. У зв'язку з кризою останнім часом постачальники вимагали оплату готівкою або передоплату.

Нагадаємо, рейтингове агентство Moody's вперше з 2015 року підвищило рейтинг Греції, пояснивши це позитивними зрушеннями в економічному і політичному житті країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: