"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обсяг світового боргу зріс до 327% ВВП

Четвер, 29 червня 2017, 12:25

Обсяг світового боргу оновив історичний максимум і виріс до рекордних 327% глобального ВВП за результатами I кварталу 2017 року.

Про це йдеться у звіті Інституту міжнародних фінансів.

Повідомляється, що обсяг світового боргу досяг 217 трлн доларів, збільшившись за підсумками звітного періоду на 600 млрд доларів.

Реклама:

Дана сума дорівнює 327% глобального ВВП.

Найбільше приріст боргу показали економіки США і Китаю, борг яких в обох країнах зріс на 2 трлн доларів. Зокрема, борг Китаю досяг 32,7 трлн доларів, в США - більше 63 трлн дол.

Також повідомляється, що сукупний борг країн, що розвиваються збільшився на 3 трлн доларів і перевищив 56 трлн, що становить 218% їх ВВП.

Світовий борг - це сумарні грошові зобов'язання всіх держав, що виражаються грошовою сумою, яка підлягає поверненню кредиторам на певну дату, тобто загальна заборгованість країни за зовнішніми позиками і невиплаченими за ними процентами. Може стягуватися урядами країн, кредитно-фінансовими організаціями, підприємствами.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Fitch, світова економіка в 2018 році зросте на 3,1%. Темпи зростання глобального ВВП, таким чином, стануть максимальними з 2010 року. У 2017 році світова економіка зросте на 2,9%, впевнені аналітики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: