"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ferrexpo Жеваго позичить півмільярда доларів на чотири роки

Вівторок, 27 червня 2017, 18:35

Британська гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні має намір відкрити чотирирічну кредитну лінію на суму до 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Позичальниками виступають компанії Ferrexро Finance plc, Ferrexpo AG, Ferrexpo Middle East FZE, в якості забезпечення залучених коштів – ПГЗК.

Реклама:

BNP Paribas S.a. виступає координуючим уповноваженим головного організатора і початкового кредитора, довіреною особою щодо забезпечення виконання платіжних зобов’язань групою Ferrexpo.

Відповідно до проектів рішень, на зборах акціонерів ПГЗК буде розглядатися питання надання згоди на здійснення значних угод в якості забезпечення по кредитному договору.

Як повідомлялося, Ferrexpo в 2016 році отримала 189,2 млн доларів чистого прибутку, що більш ніж в шість разів перевищило показник за 2015 рік.

Компанії вдалося знизити чистий борг на 32% – до 589 млн доларів при зростанні вільних грошових коштів більш ніж в чотири рази – до 145 млн доларів.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

За підсумками 2015 року компанія посіла третє місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, збільшивши їх обсяг виробництва на 5,8% - до 11,7 млн. тонн, а обсяг експортних продажів - на 1,5%, до 11,3 млн тонн.

Компанія Wigmore є дочірньою структурою CERCL Holdings Limited, спільного підприємства BXR Group і чеського підприємця Жданека Бакала (Zdenek Bakala).

Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, через Fevamotinico S.a.r.l. він володіє 50,3% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: