Світовий банк дасть Укрексімбанку кредит на 150 мільйонів доларів

Понеділок, 26 червня 2017, 15:43

Укрексімбанк залучає від Світового банку 150 мільйонів доларів для підтримки експортно-орієнтованих підприємств малого та середнього бізнесу.

Про це йдеться на офіційному сайті банку.

Як повідомляється, 26 червня 2017 року голова правління публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" Олександр Гриценко та директор Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) з питань України, Білорусії та Молдови Сату Кахконен підписали договірні документи щодо Проекту доступу до довготермінового фінансування.

Згідно з означеними угодами МБРР надасть Укрексімбанку під суверенну гарантію кредитні ресурси в сумі 150 мільйонів доларів терміном до 35 років для реалізації Проекту доступу до довготермінового фінансування. Позичальником коштів МБРР та відповідальним виконавцем за Проектом є державний Укрексімбанк.

Реклама:

В рамках Проекту Укрексімбанк надаватиме середньо- та довгострокові кредити як для фінансування інвестиційних проектів, так і на поповнення обігових коштів, спрямованих на розвиток експортного потенціалу малих та середніх українських підприємств, у тому числі й через українські комерційні банки. Відбір кінцевих позичальників та банків-учасників Проекту здійснюватиметься за узгодженими із МБРР критеріями прийнятності.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк може виділити Україні 150 мільйонів доларів фіндопомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: