Видання Oilnews судиться з юристами "Укрнафти" за доменне ім’я

П'ятниця, 23 червня 2017, 20:40

Авторський колектив видання OilNews заявляє про спробу рейдерського захоплення доменного імені oilnews.com.ua і логотипу, під яким сайт працює від дня свого заснування.

Про це сказано в повідомленні редакції сайту.

"22 червня 2017 року суддя Шевченківського районного суду Києва Піхур задовольнила в повному обсязі позов Олега Олешка, що звернувся в суд з вимогою зареєструвати на нього доменне ім'я oilnews.com.ua. Недавно також стало відомо, що Олешко подав в "Укрпатент" заявку на реєстрацію фірмового знака OilNews, що був розроблений дизайнером Надією Коваленко e 2009 році спеціально як логотип сайту", - наголошено в повідомленні.

Реклама:

Авторський колектив OilNews висловлює впевненість, що ініціатором захоплення сайту й інтелектуальної власності у вигляді фірмового знака є віце-президент з правових питань ПАТ "Укрнафта" В'ячеслав Карташов.

"Тиск із боку Карташова й "Укрнафти" почався в січні 2016 року, коли OilNews почав розслідування схем виводу 14 млрд гривень із "Укрнафти" в 2015 році", - зазначають у редакції.

У березні 2016 року, за даними OilNews, реєстратор доменних імен ТОВ "НІК.Юей" одержав від Олешка заявку на реєстрацію доменного імені oilnews.com.ua, а в серпні 2016 Олешко подав у суд, вимагаючи від "НІК.Юей" зареєструвати на нього сайт oilnews.com.ua.

Після цього 4 квітня 2017 року Олешко подав в "Укрпатент" заявку на реєстрацію фірмового знака OilNews, у якому використовується точна копія логотипу видання.

"Ціль зрозуміла - закрити рот тим, хто багато років пише історію пограбування "Укрнафти", у якій 50% акцій належить державі. Можливо, Карташов і Олешко гарні юристи, але не більше того. Навіть якщо їм удасться захопити OilNews, з'явиться інше видання, з новим логотипом, але з тим же колективом, що вивів на чисту воду чимало корупціонерів і схемотехніків", - заявив постійний автор OilNews Сергій Куюн.

Авторський колектив OilNews має намір продовжити боротьбу в судах, а також готує відкрите звернення до голови спостережної ради "Укрнафти" Андрія Коболєва, голови правління "Укрнафти" Марка Роллінса й представника міноритарних акціонерів "Укрнафти" Ігоря Коломойського з описом сформованої ситуації й з вимогою позначити свою позицію.

Український інтернет-ресурс про ринок нафти й нафтопродуктів OilNews працює з 2009 року, щодня сайт читає більше 4 тис. осіб.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: