"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проведення тендерів по 4G реально вже цієї осені

П'ятниця, 23 червня 2017, 15:58

Два тендера на впровадження зв'язку 4G в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц будуть проведені восени 2017 року, як і планувалося раніше.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Животовський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений в тому, що конструкція, яку ми пропонуємо, абсолютно робоча, що тут немає ніяких корупційних ризиків. Це дуже конкурентна модель, і ми готові довести її працездатність всім, хто цікавиться сторонам", - розповів він журналістам в п'ятницю.

"Якщо ми будемо рухатися так, як зараз, з підтримкою Кабінету міністрів, яку я відчуваю, ми зможемо провести два тендери на впровадження зв'язку 4G восени цього року. Я вважаю, що це абсолютно реалістичні терміни", - додав він.

Реклама:

За його словами, прем'єр-міністр Володимир Гройсман вже підписав прийняту Кабміном постанову про внесення змін до плану використання радіочастотного ресурсу.

У ньому, зокрема, зазначається, що з 1 січня діапазоні 2600 МГц можна використовувати LTE-технологію, а 4G-ліцензії в усіх діапазонах будуть видаватися виключно на конкурсах.

"Я розраховую, що на засіданні Кабінету міністрів, яке відбудеться наступного тижня, буде затверджений другий документ за діапазоном 2600 МГц, що стосується ціни і порядку компенсації за звільнення"- зазначив Животовський.

"Далі, після узгодження з усіма зацікавленими органами виконавчої влади в Кабмін будуть передані і проекти змін за діапазоном 1800 МГц", - додав він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я схвалив підвищення норм електромагнітного випромінювання, які перешкоджали впровадженню 4G в Україні.

Раніше повідомлялося, що ціна 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц становитиме 265 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: