"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кістіон розказав, коли завершиться надзвичайний стан в енергетиці

Середа, 21 червня 2017, 18:27

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон розказав, коли завершиться надзвичайний стан в енергетиці.

Про це 21 червня в ході наради з профільними міністерствами й відомствами та керівниками енергогенеруючих компаній сказав віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, передає Урядовий портал.

"Питання енергетичної безпеки на контролі в Уряді кожного дня. Наше завдання, щоб Україна була з достатнім запасом енергетичних ресурсів, тому маємо щоденно працювати над плануванням і прогнозуванням ситуації в об’єднаній енергетичній системі", - заявив він.

За його словами, до початку опалювального сезону 2017-2018рр Україна повинна мати не менше 1,8 мільйона тонн вугілля марки "А" і принаймні біля 2-2,2 мільйона тонн вугілля марки "Г".

Реклама:

"Цього нам вистачить, щоб спокійно увійти в опалювальний період. На середину квітня 2017 року ми мали близько 1,5 мільйона тонн запасів усіх марок вугілля", - наголосив Володимир Кістіон.

Як тільки на складах буде накопичена достатня кількість вугілля марки "А"  і ми матимемо впевненість у стабільному проходженні зимового періоду, потреба в надзвичайних заходах в енергетиці зникне сама собою, переконаний Віце-прем’єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: