Право експорту до країн ЄС вже має 281 українське підприємство - Держспоживслужба

Середа, 21 червня 2017, 17:26

До країн Європейського Союзу наразі мають право експорту 281 українське підприємство, в тому числі 101 виробник харчових продуктів. 

Про це голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа повідомив під час агропромислового інвестиційного форуму за участю представників французького бізнесу, який відбувся 20 червня 2017 року в Києві, передає Укрінформ.

"Українські підприємства мають право постачати до європейських країн м'ясо птиці та продукти з м’яса птиці, рибу та рибопродукти, мед, яйця, молоко та молочні продукти – усього 101 підприємство", - зазначив Лапа.

"Також до Євросоюзу мають право експорту 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, інші нехарчові продукти тваринного походження", - додав він.

Реклама:

При цьому він звернув увагу, що наприкінці минулого тижня ще одне українське підприємство отримало дозвіл постачати молочну продукцію на ринок ЄС: "Ми очікуємо, що таке право днями отримає ще один виробник молока і молочних продуктів".

"Для нас розширення ринків збуту є, було і буде одним із головних завдань. І ринок Європейського Союзу – серед пріоритетів", - зазначив голова Держпродспоживслужби.

 Нагадаємо, український експорт у І кварталі 2017 зріс на 28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!