Укргазвидобування скаржиться Порошенко на блокування роботи

Середа, 21 червня 2017, 13:58

Арешт рахунків компанії Укргазвидобування шкодить виробничої діяльності найбільшого газодобувного підприємства України.

Про це сказано в зверненні керівництва компанії до президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради, передає Liga.net.

"Не дивлячись на відсутність законних підстав рахунки ПАТ Укргазвидобування вже 20 днів залишаються заблокованими через спроби ТОВ "Арабська енергетичний альянс" заволодіти коштами компанії в розмірі 231,6 млн гривень", - сказано в тексті звернення.

У компанії заявляють, що під загрозою зриву виплата заробітної плати двадцятитисячний колективу компанії, сплата податків, підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону і виконання Програми "20/20" з видобутку природного газу.

Реклама:

31 травня відділ примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби Мін'юсту прийняв рішення про арешт коштів ПАТ Укргазвидобування. Ухвалу прийнято на підставі наказу Господарського суду Києва від 24.05.2017 р

"Укргазвидобування негайно подала до державної виконавчої служби постанову Київського апеляційного господарського суду про прийняття апеляційної скарги. Згідно із законом виконавець повинен повернути виконавчий документ до суду, який його видав, після того, як апеляційна скарга буде прийнята до розгляду", - відзначають в компанії.

"Тобто, зняти всі арешти і закінчити виконавче провадження. Крім цього, виконавець не має права здійснювати будь-які дії щодо стягнення зазначеної суми. Однак станом на сьогодні кошти на рахунках товариства заарештовані, робота блокується", - додають в Укргазвидобування.

Укргазвидобування закликає всі сторони дотримуватися законодавства і вимагає зняти арешт з рахунків.

Нагадаємо, ПАТ "Укргазвидобування" заявляла про спробу ТОВ "Арабський енергетичний альянс" заволодіти коштами компанії у розмірі 231,6 мільйона гривень.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: