"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада закликала ЄП ввести додаткові торгові преференції для України

Середа, 21 червня 2017, 12:21

Верховна Рада України звернулася до Європейського парламенту із закликом ввести додаткові торгові преференції для українських товарів.

За відповідну постанову №6517 з третьої спроби проголосували 230 народних депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

У зверненні український парламент просить Європейський парламент "ухвалити проект законодавчої ініціативи про введення додаткових автономних преференцій на товари, виготовлені в Україні, в редакції, запропонованій Європейською Комісією, без винятків і скорочень".

У зверненні також зазначається, що "такі торгові преференції стануть насамперед важливим сигналом політичної солідарності Європейського Союзу з Україною".

Реклама:

Нагадаємо, у вівторок, 20 червня, комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі затвердив попередні домовленості, досягнуті в рамках міжінституційних переговорів з Радою ЄС та Європейською комісією з приводу торгівельних преференцій для України.

14 червня в результаті міжінституційних переговорів сторони досягли компромісу, у відповідності до якого квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не у тому обсязі, як раніше це пропонувалося Європейською комісією, сечовину з пропозицій виключено.

Зокрема, встановлені наступні річні квоти: для меду – 2,5 тис. тонн, томатів оброблених – 3 тис. тонн, пшениці – 65 тис. тонн, кукурудзи – 625 тис. тонн, ячменю – 325 тис. тонн.

Остаточно рішення щодо запровадження квот для України має бути затверджено Європейським парламентом на пленарному засіданні у липні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: