"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США ввели санкції проти "центробанку ДНР"

Вівторок, 20 червня 2017, 18:34

Сполучені штати Америки запровадили санкції проти так званого "центрального банку" терористичного угруповання "ДНР".

Про це повідомляється на сайті Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США.

Крім того, у зв'язку з агресією Росії в Україні, США ввели санкції проти 19 осіб, серед яких росіяни та чиновники анексованого Криму, та проти 39 компаній.

До списку з 19 фізичних осіб, щодо яких США ввели санкції, потрапив Олександр Бабаков - заступник голови Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ.

Реклама:

Бабакову належить українська група компаній "VS Energy", а також готель Прем'єр Палас в Києві і ялтинський готель "Ореанда". Він є мажоритарним акціонером низки українських енергетичних підприємств, у тому числі "Київобленерго".

Під санкціями опинився також Андрій Мельников, глава "Міністерства економічного розвитку" підконтрольного Кремлю уряду анексованого Криму.

Також до списку секторальних санкцій OFAC потрапили банки, зареєстровані у РФ та анексованому Криму, та численні "дочки" російської транспортної монополії "Транснефть".  Як відомо, сама "Транснефть", разом із компаніями "Газпром", "Лукойл", "Газпром нефть" та "Сургутнефтегаз" знаходиться під секторними санкціями з 2015 року. 

Окрім того, США додали до санкційного списку ТОВ "Байк. В. Центр", засновником якого є лідер російського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов, та компанії російського бізнесмена-ресторатора Євгенія Пригожина - "Конкорд Кейтеринг" та "Конкорд Менеджмент й Консалтинг".

Економічна правда, Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: