"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Частка "поганих" кредитів у банківських портфелях сягнула 57% - Нацбанк

Вівторок, 20 червня 2017, 14:04

Частка "поганих" кредитів у банківських портфелях становить на сьогодні 57%, і самим банкам буде складно впоратись з цією проблемою. 

Про це під час прес-брифінгу: "Звіт про фінансову стабільність" сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає Укрінформ.

Як повідомляється, наразі в НБУ працюють над врегулюванням цієї проблеми, залучивши до цього МВФ, Світовий банк та Мінфін.

Вона підкреслила, що для того, аби запобігти в майбутньому подібним проблемам, звичайно, необхідне прийняття низки законопроектів.

Реклама:

"В першу чергу це законопроекти, що стосуються підвищення довіри між банками та їх клієнтами, що посилює права кредиторів з точки зору оформлення застави, контролю та інше. Також це законопроект про банкрутство, який вирівнює всіх кредиторів у правах, якщо підприємство оголошує про банкрутство", - зазначила Рожкова.

Вона додала, що не менш важливим є й законопроект щодо реструктуризації іпотечних кредитів. 

"На сьогодні ми бачимо, що іпотека, особливо в регіонах, починає відновлюватись, і це дуже позитивно. Але маючи заборону на стягнення заставного майна, дуже важко розвивати цей напрямок. Тому цей законопроект дуже важливий для нас", - наголосила Рожкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!