Ціна на нафту Brent стабілізувалася біля 47 доларів за барель

Вівторок, 20 червня 2017, 09:40

Нафта еталонних марок слабо змінюється в ціні у вівторок після падіння напередодні.

Про це свідчать дані Bloomberg.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 0,01 долара (0,02%) - до 46,92 долара за барель. До закриття ринку в понеділок ф'ючерси впали в ціні на 0,46 долара (0,97%) - до 46,91 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі зменшилася на 0,04 долара (0,09%) - до 44,16 долара за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на 0,54 долара (1,21%) - до 44,20 долара за барель.

Дані про рівень запасів енергоносіїв в США будуть оприлюднені в середу о 17:30 за київським часом. За очікуваннями експертів, опитаних різними виданнями, запаси нафти на минулому тижні скоротилися на 1-2 млн барелів. Проте, рівень резервів палива в Штатах все ще на 100 млн барелів перевищує середній показник для даної пори року за останні п'ять років.

Запаси в світі в цілому залишаються високими, незважаючи на скорочення видобутку країнами ОПЕК. Однією з основних цілей угоди нафтовиробників про обмеження видобутку було якраз зниження глобальних паливних резервів.

За оцінкою аналітиків Morgan Stanley, запаси нафти в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку в першому кварталі зростали приблизно на 1 млн барелів на добу.

Тим часом Лівія наростила видобуток до максимуму за чотири роки, до близько 900 тис. барелів/добу, після відновлення роботи двох великих родовищ.

"Високий рівень запасів і видобутку продовжить чинити тиск на нафтові котирування, - відзначають аналітики - Але ціни на WTI близько 45 доларів за барель можуть дещо знизити видобуток в США".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!