НАБУ підозрює банк Фірташа в розтраті 400 мільйонів гривень

П'ятниця, 2 червня 2017, 14:57

Банк "Надра" Фірташа підозрюють в причетності до розтрати коштів, виділених на завод бізнесмена.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на постанову Солом'янського районного суду Києва у справі N1- кс / 760/6666/17.

Як повідомляється, Національне антикорупційне бюро підозрює збанкрутілий банк Надра в розтраті 400 млн грн, виділених інвесторами на створення дочірньої структури Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗМТК), який також належить Фірташу.

Детективи НАБУ встановили, що посадові особи комбінату спільно з співробітниками Надра, компанії Синтез Ресурс, а також особами, які представлялися від імені Tolexis Trading, здійснили розтрату в сумі 399,9 млн гривень, виділених для виконання стратегічної програми розвитку і технічної модернізації виробництва ЗТМК. Гроші виділила Tolexis Trading як внесок до статутного капіталу.

Реклама:

Слідство встановило, що всі операції проходили через рахунки зазначених компаній в банку Надра. Схема полягала в тому, що компанія Синтез ресурс отримувала від банку кредити, які використовувала для покупки валюти з подальшим її виведенням за межі України.

Також для конвертації доларів у гривні використовувався валютний рахунок підприємства. В результаті загальний обсяг операцій склав близько 626,348 млн гривень.

Як відомо, у червні 2015 року НБУ відкликав банківську ліцензію і ліквідував ПАТ "КБ "Надра". Майже 90% фінустанови належить "Центрогаз Холдинг GMBH", пов'язаного з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Як повідомлялося, Національна поліція розслідує злочин, скоєний колишнім топ-менеджментом банку "Надра", спільно з його власниками, - заволодіння держкоштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень.

Також були оприлюднені причини банкрутства "Надра банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: