У Швейцарії відкрився завод з переробки вуглекислого газу

П'ятниця, 2 червня 2017, 10:00

У Цюріху відкрився перший в світі завод, який збирає з повітря вуглекислий газ для перепродажу та виробляє тепло.

Про це пише Inhabitat, передає hightech.fm.

За даними Fast Company, стартап Climeworks, який організував роботу підприємства, вважає, що знадобляться ще сотні тисяч таких заводів, щоб вирішити екологічні проблеми планети.

Реклама:

Вентилятори на заводі всмоктують повітря, фільтрують CO2, а тепло, яке виділяється - поставляється в теплиці по підземному трубопроводу. І теплиці - не єдине застосування для CO2, його також можна використовувати для виробництва газованих напоїв або палива.

Завод виконує функцію дерев - тільки для його роботи знадобиться в тисячу разів менше площі, ніж для рослин, які зможуть переробити таку ж кількість вуглекислого газу. Такі заводи можуть бути використані в районах, які не підходять для сільського господарства.

Перший завод в Швейцарії може переробляти близько 900 тонн CO2 на рік - приблизно стільки вуглекислого газу викидають в атмосферу 200 автомобілів. Щоб переробляти 1% всіх викидів вуглекислого газу у світі до 2025 року, Climeworks знадобиться 750 тисяч установок, які збирають з повітря вуглекислий газ. Компанія планує розширити виробництво і збирати вже 10 гігатонн CO2 щороку до 2040-2050 року.

Екологічні проблеми на Землі посилюються: на думку вчених, середня температура може підвищитися на 1,5 градуса за Цельсієм до 2026 року - це може призвести до того, що до середини століття 350 млн людей будуть страждати від нестачі води.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: