Нацбанк спростив операції з торгівлі банківськими металами

П'ятниця, 16 червня 2017, 19:47

Національний банк спростив проведення валютних операцій з торгівлі іноземною валютою та банківськими металами на міжбанківському валютному ринку України та на міжнародному валютному ринку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

По-перше, спрощення стосується проведення валютних операцій на умовах "форвард".

Національний банк надав банкам можливість здійснювати власні валютні операції на умовах "форвард" без обмеження по групі Класифікатора іноземних валют, строку та виду операції, що хеджується.

Реклама:

Крім того, регулятор спростив умови проведення форвардних операцій для бізнесу - клієнтів банків, які є суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.

По-друге, розширено спектр операцій з банківськими металами, які здійснюють уповноважені банки.

Банки зможуть проводити на міжбанківському валютному ринку купівлю-продаж банківських металів на умовах "тод", "том", "спот", "форвард" або "своп" не лише за гривні, як було досі, а й за за іноземну валюту.

По-третє, Національний банк зняв обмеження на проведення операцій з обміну безготівкової іноземної валюти для фізичних осіб, які не є підприємцями.

Такі клієнти зможуть здійснювати відповідні операції з безготівковою валютою, що є на їх рахунку, без обмеження по групі Класифікатора та кількості таких операцій протягом дня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!