Суд заарештував фігуранта "справи Онищенка"

П'ятниця, 16 червня 2017, 16:28

Солом'янський районний суд Києва взяв під варту на два місяці обвинуваченого в "газовій справі" екс-депутата Олександра Онищенка Валерія Постного.

Відповідне рішення оголосив суддя Сергій Агафонов, передає "Громадське".

Повідомляється, що обвинуваченому встановили заставу в розмірі 10 мільйонів гривень. При цьому прокурори вимагали для Постного заставу в 50 мільйонів гривень.

Реклама:

Також наголошується, що суд відмовив народному депутату Надії Савченко в проханні взяти Постного на поруки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецназ НАБУ затримав фігуранта "газової схеми" Постного на виході з СІЗО. Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки закінчився термін його утримання за підозрою. При цьому у СІЗО стояли 3 мікроавтобуси НАБУ зі спецназом і дві швидкі.

Після затримання Постного повинні були везти в НАБУ для слідчих дій, а після цього - в ізолятор тимчасового утримання.

Як відомо, Олександра Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила Апеляційний суд Києва встановити розмір застави для Постного у 1,6 млрд гривень.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його мама, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

У червні було затримано 11 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми,  в результаті дії якої державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: