"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбюджет отримає 220 мільйонів відсотків від розстрочок ДФС

П'ятниця, 16 червня 2017, 09:50

Державному бюджету погасили майже половину наданих ДФС розстрочок і виплатили 120 мільйонів гривень відсотків.

Про це йдеться на офіційному сайті служби.

Протягом 2017 року платникам було надано 7 розстрочок платежів до бюджету на загальну суму за договорами розстрочення 2,283 млрд грн, з яких на сьогодні вже погашено 1,061 млрд грн. Усі розстрочки були надані протягом січня-лютого 2017 року. З березня розстрочки платежів до бюджету платникам не надавалися.

Реклама:

По 3 розстрочкам ще не настали терміни сплати, а отже вони залишаються діючими, на суму 981,2 млн. грн. За цими розстрочками держава додатково вже отримала відсотки на суму 120,3 млн. грн. і ще отримає більше 100 млн. гривень до кінця року.

Як повідомляється, надані розстрочки були повністю забезпечені ліквідним майном підприємств на загальну суму 3,294 млрд грн (нерухомість, автомобілі, виробниче обладнання, тощо), переданим у податкову заставу згідно з вимогами Податкового кодексу України.

При цьому основну суму розстрочок (2,004 млрд грн, або 84 відсотки від загальної суми наданих розстрочок) було надано підприємствам, що мають важливе значення для енергетичної безпеки країни, сприяють прискоренню повної енергонезалежності та забезпечують високі енергетичні соціальні стандарти.  

ДФС нагадує, що для отримання розстрочки платник має відповідати критеріям, чітко визначеним ст. 100 Податкового кодексу України та Порядком розстрочення. При цьому ДФС розглядає по суті лише ті звернення, які надходять від Головних управлінь ДФС у областях, м. Києві та Офісу великих платників податків ДФС з відповідним пакетом попередньо перевірених та опрацьованих документів, який містить відповідний висновок про доцільність або недоцільність надання розстрочки.

Як зазначає прес-служба відомства, надається розстрочка тим платникам, які тимчасово відчувають фінансові ускладнення та відповідно існує загроза утворення або накопичення ними податкового боргу. Водночас вони повинні мати задовільний фінансовий стан для спроможності розрахуватися за цією розстрочкою та додатково сплатити державі відсотки за користування нею, розмір яких на 20 відсотків перевищує ставку Нацбанку і з огляду на суми розстрочок є значним.

Нагадаємо, з відповіді на запит на отримання публічної інформації стало відомо, що у 2017 році ДФС надавала розстрочки переважно компаніям Ахметова.

Як стало відомо, Державна фіскальна служба створить онлайн-реєстр розстрочок, який буде знаходитись на її офіційному сайті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: