"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ICU купує "УкрСиб Кепітал Менеджмент"

Вівторок, 13 червня 2017, 20:31

Фінансова група ICU (Investment Capital Ukraine) досягла угоди про придбання ТОВ КУА "УкрСиб Кепітал Менеджмент",  дочірньої компанії Ukrsibbank BNP Paribas Group.

Про це повідомляє Delo.ua.

Це одне з декількох придбань, які ICU здійснила на ринку послуг з управління активами, напередодні майбутньої пенсійної реформи в Україні. На 31 березня 2017 року, в управлінні "УкрСиб Кепітал Менеджмент" знаходилося 4 корпоративних інвестиційних фонди та недержавний пенсійний фонд с загальним розміром активів під управлінням 694,85 млн грн (23,94 млн євро).

"Придбання" УкрСиб Кепітал Менеджмент "зміцнить позиції ICU на ринку і в управлінні пенсійними фондами на тлі нашої впевненості в тому, що пенсійна система України наближається до періоду рішучих реформ", - сказав Костянтин Стеценко, керуючий партнер групи ICU.

Реклама:

Як зазначається, операція з придбання була узгоджена з Антимонопольним комітетом України, і ще повинна пройти процедуру узгодження з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Ціна угоди не розголошується.

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна", банк "Авангард" і КУА-АПФ "Трійка Діалог Україна".

КУА "АПФ "УкрСиб Кепітал Мендежмент" заснована у 2013 році як компанія з управління активами групи УкрСиббанку. Станом на 31 березня 2017 року, під керуванням "Укрсиб Кепітал Мендежмент" знаходилося чотири корпоративних інвестиційних фонди і недержавний пенсійний фонд із загальним обсягом активів під управлінням 694,85 млн грн. Угода повинна бути схвалена в НКЦПФР.

Донедавна співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарева, яку за пропозицією Порошенко парламент у червні затвердив на посаді голови Національного банку України.

Після цього Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: