"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Метінвест Ахметова профінансує будівництво газопроводу до Авдіївки

Вівторок, 13 червня 2017, 14:05

Під Донецьком почали екстрене будівництво нової гілки газопроводу для потреб містоутворюючого Авдіївського коксохіму - вартістю близько 60 мільйонів гривень.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Місто вже шостий день без газу - з тих пір як бойовики в черговий раз пошкодили старий газопровід. Оголосили по Авдіївці надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня. З сьогоднішнього дня розпочинаємо роботи - позбудемося залежності від примх російсько-терористичних бандформувань", - підкреслив він .

Реклама:

За його словами, вартість будівництва газопроводу становитиме 59 млн грн, будівельні роботи частково профінансує компанія Метінвест.

"Домовляємося, щоб частину робіт профінансував Метінвест, оскільки по газопровіду з контрольованої Україною території газ буде надходити і на Авдіївський коксохімзавод", - написав Жебрівський.

Як відомо, з кінця січня через постійні перебої з електропостачанням у результаті бойових дій завод змушений був працювати на власній генерації за рахунок природного газу.

Два коксових цехи з чотирьох довелося перевести у режим гарячої консервації. Були зупинені й хімічні цехи.

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основним з яких є кокс для металургії. Продукція постачається як на українські підприємства, так і закордонним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

АКХЗ входить до групи "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: