З 8 травня техніка повинна продаватися через касовий апарат

Понеділок, 8 травня 2017, 18:20

Починаючи з 8 травня підприємці, в тому числі і платники єдиного податку, повинні продавати побутові товари тільки через касовий апарат.

Відповідний перелік груп товарів, які підлягають гарантійному ремонту і які надалі повинні продаватися виключно за допомогою реєстратора розрахункових операцій (РРО), визначений постановою Кабміну від 16 березня 2017 №231, повідомляє "Дело".

У перелік потрапили понад 300 товарів: холодильники, плити, насоси, котли, кондиціонери, пральні машини, пилососи, бойлери, принтери, сканери, ноутбуки, телефони, колонки і навіть електронні книги з зовнішніми жорсткими дисками.

В кінці минулого року Верховна Рада прийняла закон, який зобов'язує застосовувати РРО всіх торговців складною технікою, включаючи платників єдиного податку незалежно від обсягів їх річного доходу.

Реклама:

Ця ініціатива викликала невдоволення підприємців, які торгують технікою на ринках і в інтернет-магазинах. Вони побоюються складнощів в адмініструванні РРО та вказують на високу вартість касової техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: