Суд зупинив дію тарифів на вхід в ГТС для газодобувників

Четвер, 4 травня 2017, 13:00

Суд призупинив дію постанови НКРЕ, якою регулятор встановив тарифи на вхід в газотранспортну систему для газодобувних компаній.

Про це йдеться в ухвалі суду від 27 квітня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають "Українські Новини".

Суд прийняв таке рішення як захід забезпечення позову депутата Верховної Ради Віктора Вовка. Він через суд намагається домогтися скасування цих тарифів.

Слухання справи по суті призначено на 29 травня.

Реклама:

Вовк вважає, що 10 квітня, скасовуючи рішення про введення абонентської плати для споживачів (тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність), НКРЕКУ неправомірно не скасує тарифи і на вхід в ГТС.

"При голосуванні мова йшла про скасування в цілому постанов НКРЕКУ, про це неодноразово в ході засідання відзначав голова НКРЕКУ Дмитро Вовк і (це) було зазначено в протоколі №35 засідання комісії, яке проводилося в формі відкритого слухання від 10 квітня 2017", - мотивує свій позов депутат Вовк.

Як відомо, 29 березня НКРЕ затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня повинні були платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Передбачалося, що абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Згодом Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вимагатиме переглянути це рішення НКРЕ.

Президент Петро Порошенко також заявив, що рішення про введення абонплати на газ має бути призупинено.

10 квітня НКРЕ вирішила скасувати це рішення.

У той же час, згідно із меморандумом з МВФ, Україна пообіцяла ввести абонплату за газ до кінця липня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!