"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкові надходження до бюджету зросли на 28% - ДФС

Середа, 31 травня 2017, 14:22

Виконуючий обов’язки голови ДФС Мирослав Продан відзвітував про перевиконання плану податкових та митних платежів до державного бюджету.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні уряду.

"Індикативні показники дохідної частини державного бюджету на січень-травень поточного року становлять 288 млрд гривень, я вас запевняю, що вони будуть суттєво перевиконані", - стверджує Продан.

Реклама:

"Фактично, надходження за 5 місяців очікуються на рівні 300,3 млрд гривень, що на понад 65 млрд гривень, або на 28% більше відповідного періоду минулого року, при курсовій різниці  не більше 5%", - заявив він.

Голова ДФС повідомив, що за результатами травня надходження до держбюджету показали збільшення на 14 млрд гривень, в порівнянні з минулим роком. За його підрахунками, в поточному місяці до держбюджету буде перераховано понад 64 мільярди гривень.

Головний податківець країни також відзвітував про зростання економіки України.

"Динаміка декларування податку на прибуток не може не радувати - її аналіз дає підстави стверджувати про ріст національної економіки. У 1-ому кварталі платники податку на прибуток задекларували рекордні понад 20 мільярдів гривень, що в півтора рази перевищує аналогічні показники 1 кварталу 2016 року і вдвічі більше - ніж у попередньому кварталі", - сказав він.

"Нарахування по ПДВ у квітні зросли на 1,6 млрд гривень (до квітня минулого року) і становили 13,8 млрд гривень. У травні рівень нарахувань становив 12,6 млрд гривень", - сказав Продан.

За словами в.о. голови ДФС, збільшення нарахувань по ПДВ відбулося за рахунок зустрічного транзиту.

Розповів очільник податкової і про збільшення розмірів відшкодування ПДВ після запровадження електронної системи:

"З початку року платникам відшкодовано 47,7 млрд гривень, що на 11,7 млрд гривень більше, ніж у січні-травні 2016 року. При цьому, обсяг камерально підтвердженого (камеральна перевірка - це перевірка, яка здійснюється посадовими особами ДФС без виїзду до платника податків на підставі податкової звітності, тобто перевіряються лише дані, наведені у поданих звітах - ЕП) до відшкодування ПДВ у березні, квітні та травні - становить 94%. Це говорить про те, що практично всі заявлені суми платникам повертається протягом 30 днів з моменту подачі декларації", - сказав він.

За словами прем’єр-міністра Гройсмана, новому керівництву ДФС вдалося збільшити обсяг перерахованих до бюджету митних платежів - за 5 місяців вони зростуть на 27 мільярдів гривень. Середньоденні надходження з митниць ДФС збільшились з 945 мільйонів гривень у січні до 1,329 млрд гривень у квітні та 1,287 млрд у травні 2017 року.

Продан повідомив, що митникам буде "суттєво збільшено зарплату". Він звернувся до прем’єра з проханням збільшити видаткову частину кошторису ДФС для підвищення заробітної плати співробітникам податкового напрямку служби.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!