Кабмін вимагатиме кримінальної відповідальності за неякісний ремонт доріг

Вівторок, 30 травня 2017, 14:41

Перший аудит якості виявив порушення на третині відремонтованих у 2016 році автомобільних доріг, і після другого аудиту уряд вимагатиме від правоохоронців відкриття кримінальних проваджень за нанесення збитків державі.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу в ході інспекції ремонту дороги Львів-Тернопіль у вівторок у Львівській області, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз важливий в тому числі контроль якості, тому нова служба якості, яку робить Славомир Новак в "Укравтодорі "- це абсолютно новий підхід до контролю", - сказав він.

"Більш того, все те, що було зроблено в минулому році - піддано аудиту, в тому числі і лабораторним перевіркам, і ми знайшли там дефекти, десь в третини об'єктів", - додав міністр.

Реклама:

Прем'єр зазначив, що компанії, які виконували будівельні роботи, згідно з контрактом зобов'язані безкоштовно усунути виявлені в ході перевірок дефекти.

"У першій половині червня буде ще один аудит служби з контролю за якістю доріг - фактично зробимо висновки, якщо хтось нас не зрозумів - ми відразу будемо ставити питання, що завдано збитків державі і будемо вимагати відкриття кримінальних справ та реальних заходів від правоохоронної системи ", - підкреслив прем'єр.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 30 травня особисто ознайомився зі станом виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!