"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знову знижуються

Середа, 3 травня 2017, 19:17

Ціни на нафту повернулися до зниження після публікації звіту Управління енергетичної інформації (EIA).

Про це повідомляє OilNews.

За даними EIA, скорочення комерційних запасів нафти в США виявилося не таким значним, як повідомив Американський інститут нафти (API) напередодні.

У середу, 3 травня, у 17:55 за Києвом вартість бареля липневої нафти Brent склала $50,34 (-0,24%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $47,45 (-0,44%). Девіація цін склала до цього часу $50,21-51,20 і $47,34-48,23 відповідно.

Реклама:

Комерційні запаси нафти в США скоротилися за підсумками минулого тижня на 0,9 млн бар. при прогнозному зниженні на 2,3 млн бар. При цьому товарні запаси бензину збільшилися на 191 тис. бар. Запаси дистилятів, включаючи дизель та пічне паливо, скоротилися на 562 тис. бар., сказано в звіті EIA. Напередодні API повідомив про зниження комерційних запасів сирої нафти на 4,2 млн бар.

Крім того, в США триває збільшення видобутку нафти, що стало на сьогодні ключовим чинником стримування зростання цін. Крім того, зросло виробництво сировини в Лівії.

Державна нафтова компанія Saudi Aramco третій місяць поспіль збільшує знижки для своїх клієнтів в Азії. На думку експертів, це вимушений захід, який не сприяє стабілізації світових цін.

У той же час, видобуток нафти країнами ОПЕК і Росією знижується в рамках виконання віденських домовленостей. При цьому РФ досягла обумовленої межі зниження - на 300 тис. бар./добу. (б/д) в порівнянні з жовтнем 2016 року - на місяць раніше запланованого терміну. Крім того, Москва вперше виразно висловилася за пролонгацію угоди про скорочення нафтовидобутку.

ОПЕК проведе свій черговий саміт 25 травня. Проте, піонер сланцевого буріння в США Гарольд Хамм впевнений, що міжнародний нафтовий картель в ході міністерської зустрічі продовжить шестимісячну угоду по скороченню видобутку сировини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!