Тютюнові компанії укладають договори з конкурентами Tedis - АМКУ

Середа, 3 травня 2017, 18:36

Виробники сигарет почали укладати договори на їх дистрибуцію з конкурентами Tedis Ukraine (раніше - "Мегаполіс-Україна").

Про це повідомляє голова Антимонопольного комітету Анатолій Терентьєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"На робочих зустрічах представники тютюнових компаній заявляють про початок укладання договорів з іншими дистриб'юторами", - написав Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.

За його інформацією, 28 квітня 2017 року відбулося чергове засідання Господарського суду Києва за позовом ТОВ "Тедіс Україна" в Антимонопольний комітет про визнання недійсним та скасування його рішення за участю Генеральної прокуратури України, яка вступила в справу для представництва інтересів держави.

Реклама:

За клопотанням ТОВ "Тедіс Україна", в зв'язку з необхідністю ознайомлення з матеріалами справи, суд відклав розгляд справи на 18 травня 2017 року.

АМКУ очікує від органів Державного казначейства офіційного підтвердження зарахування часткової оплати штрафу в сумі 300 млн грн (повний розмір штрафу 431 млн грн).

Як повідомлялося, Tedis Ukraine, створена в 2011 році як ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року було перейменовано в ТОВ "Тедіс Україна". Регіональна мережа компанії складається з 35 регіональних структурних підрозділів в Україні.

Tedis Ukraine є найбільшим дистриб'ютором сигарет в Україні: її частка на ринку, за даними АМКУ, становить понад 99%.

Міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков 31 березня повідомив, що в рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" було проведено понад 100 обшуків. Він звинуватив компанію в несплаті податків. За його словами, "бізнес-коріння" компанії знаходиться в Росії.

Компанія спростувала заяви міністра на свою адресу, вказавши, що її власниками є бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Великобританії.

АМКУ в кінці 2016 року поклав на Tedis Ukraine штрафи в розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!