"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко: до пенсійної реформи є багато питань

Понеділок, 29 травня 2017, 14:31

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що до урядового проекту пенсійної реформи є багато питань, в тому числі і у міністрів, тому його необхідно серйозно доопрацювати.

Про це Розенко сказав в ході засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі ми бачимо, ні для кого не секрет, що до цього варіанту пенсійної реформи є дуже багато зауважень, в тому числі у міністрів, у народних депутатів, у експертів, фахівців. Я вважаю, що проект пенсійної реформи має бути суттєво доопрацьований", - заявив він.

Віце-прем'єр зазначив, що до обговорення пенсійної реформи повинно бути притягнуте велике коло експертів, зокрема, представників роботодавців і профспілок, які ще не бачили варіанту пенсійної реформи.

Реклама:

При цьому Розенко уточнив, що, на його думку, пенсійна реформа повинна передбачати не тільки зміну солідарної системи, а й введення накопичувальної.

"Я хотів би побачити майбутнє пенсійної системи, тому що, на мій погляд, законсервувати солідарну систему і навести там порядок - цього мало", - зазначив він.

Розенко додав, що висловив свої пропозиції міністру соціальної політики Андрію Реві.

Нагадаємо, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Юрій Соловей заявив, що через відсутність накопичувальної пенсійної системи економіка втратила майже 90 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: