Облгази платитимуть за використання газорозподільних мереж

П'ятниця, 26 травня 2017, 12:44

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило договір, яким буде врегульовано платне користування газорозподільними мережами і направило його облгазам.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на слова профільного заступника міністра енергетики Ігоря Прокопіва.

"Міністерство вжило таких заходів: перше - провели ряд переговорів з представниками операторів ГРМ. Друге - погодили текст договору, яким буде регулюватися платне використання державного майна", - зазначив Прокопів.

За його словами, 24 травня з боку міністерства були підписані примірники цих договорів і розіслані операторам ГРМ.

Реклама:

"Міненерговугілля зробило публічну оферту. Ми очікуємо, що оператори у встановлений законом термін, зі своєї сторони підпишуть зазначені договори", - сказав заступник міністра.

За словами Прокопіва, також Міненерговугілля закінчує щорічну інвентаризацію ГРМ. "Майже всі компанії-оператори ГРМ своєчасно подали необхідні документи для реалізації цього процесу", - зазначив він.

Нагадаємо, закон "Про ринок природного газу", який регламентує впровадження ринкових принципів на ринку газу, був прийнятий в 2016 році і набрав чинності з 1 жовтня минулого року.

Згідно з цим документом, ГРМ повинні бути взяті в оренду компаніями-операторами, а не використовуватися, як зараз, на умовах договорів відповідального ведення, які вже скасовані Кабміном.

За інформацією деяких народних депутатів, можливі надходження в бюджет 2017 року в разі введення орендної плати становитимуть понад 700 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!