Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Четвер, 25 травня 2017, 20:25

Національний банк України пом’якшив монетарну політику шляхом лібералізації валютного регулювання.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, послаблення тимчасових антикризових  обмежень стало можливим завдяки тривалій сприятливій ситуації на валютному ринку, і відносній збалансованості інфляційних ризиків.

По-перше, Нацбанк скасував тимчасову норму, згідно з якою скорочувався  максимальний строк для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів до 120. Відтепер максимальний строк розрахунків становитиме 180 днів, як це визначено відповідним законом.

Реклама:

По-друге, іноземні інвестори отримають можливість повертати вкладені в Україну кошти.

Досі було заборонено купувати та перерахувати інвалюту, щоб повернути за кордон кошти, отримані іноземними інвесторами від продажу корпоративних прав, певних видів цінних паперів, внаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземних інвесторів.

По-третє, бізнес отримує можливість достроково погашати зовнішні кредити та позики, якщо у якості забезпечення розрахунків за цими операціями було надано зобов’язання міжнародних фінансових організацій.

"Окрім лібералізації окреслених антикризових обмежень, НБУ скасовує обмеження, що на сьогодні унеможливлює відкриття уповноваженим банком кореспондентських рахунків в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора в банках-нерезидентах країн, національна валюта яких віднесена НБУ до 2-ї або 3-ї  групи Класифікатора", - йдеться у повідомленні.

Водночас Нацбанк встановлює вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників нерезидентів-кредиторів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!