"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк вважає реформу охорони здоров’я нагальною

Четвер, 25 травня 2017, 14:20

Світовий банк вважає реформу охорони здоров’я в Україні не тільки необхідною, але і вкрай нагальною.

Про це повідомляється на сторінці банку в Facebook.

"Українці помирають молодими – вони живуть на 11 років менше за європейців в середньому – переважно через застарілу і неефективну систему охорони здоров’я", - йдеться у повідомлені.

Як зазначається, у листопаді 2016 року уряд затвердив пакет реформ у сфері охорони здоров’я,. Світовий банк їх підтримує.

Реклама:

Проте ця знакова подія вимагає законодавчих змін для успішного впровадження реформ. Необхідні проекти законів були подані до Верховної Ради, але не були прийняті.

"Світовий банк висловлює занепокоєння з приводу того, що якщо ці закони не будуть вчасно ухвалені, реформа охорони здоров’я не зможе бути реалізована. Зокрема, затримка з ухваленням цих законів не дасть можливість передбачити заплановану реформу у бюджеті на 2018 рік та створить перешкоди у процесі реформуванні системи охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

"Тому, на наш погляд, дуже важливо, щоб Верховна Рада включила підготовлені проекти законів до порядку денного та затвердила їх до кінця поточної сесії", - додає Світовий банк.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я представило законопроект про нову систему фінансування і організації медичної допомоги та медичних послуг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: