"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Китаї запустили найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію

Четвер, 25 травня 2017, 14:00

Китай оголосив завершення і підключення до місцевої електромережі найбільшої плавучої сонячної електростанції потужністю 40 МВт.

Про це повідомляє EcoTown, з посиланням на DigitalTrends.

Станція знаходиться на місці затопленого вугледобувного регіону в місті Хуайнань. СЕС має потужність 40 МВт і перевершує попередній рекорд ще одного плавучого "сонячного" парку в Китаї, що має потужність 20 МВт.

Реклама:

Плаваючі сонячні ферми стають все більш популярними в усьому світі, тому що їхній унікальний дизайн вирішує кілька питань ефективності та планування міста. Такі сонячні електростанції не займають землю в густонаселених регіонах, а також зменшують випаровування води.

Перехід до сонячної енергії в Китаї значною мірою спричинений різким падінням вартості самої технології. До 2020 року Китай може втричі знизити ціни, запропоновані розробниками фотоелектричних технологій. Країна також оголосила про плани збільшити частку відновлюваних джерел енергії до 20%.

Згідно щорічної доповіді НАСА і NOAA встановлено, що 2016 рік був найтеплішим в глобальному масштабі і побив температурний рекорд. Тож для того, щоб зупинити цю небезпечну тенденцію, фахівці закликають до прийняття подібних "зелених" ініціатив по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!