"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ проводить обшуки у екс-керівників Приватбанку

Середа, 24 травня 2017, 17:20

Генеральна прокуратура проводить обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб Приватбанку.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ГПУ.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами скоєння колишніми посадовими особами Приватбанку розкрадання коштів в особливо великих розмірах.

"З матеріалів провадження випливає, що колишнє керівництво Приватбанку в період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону проведення операцій з пов'язаними з банком особами, після одержання від Національного банку рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надало пов'язаним з банком суб'єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд гривень", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Зазначено, що колишні посадові особи Приватбанку, зловживаючи своїм службовим становищем, надавали юрособам, що мали ознаки фіктивності, кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку.

Внаслідок цього держава була змушена провести націоналізацію зазначеного банку й докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд гривень, що призвело до важких наслідків для країни.

24 травня слідчими Генеральної прокуратури на підставі постанов суду проводяться обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб банку.

Також обшуки проходять за адресами юридичних осіб, пов'язаних із Приватбанком, і яким надавалися багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного банку.

Під час обшуків уже встановлено, що в більшості випадків за юридичними адресами зазначених так званих суб'єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності.

Під час розслідування судом уже накладено арешт на більше 300 об'єктів нерухомості у всій країні й арешти ще тривають.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!