"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрлендфармінг" коштує 5 мільярдів доларів - Бахматюк

Середа, 24 травня 2017, 15:55

Голова ради директорів агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк має намір залучити в компанію стратегічного мажоритарного інвестора і оцінив актив у 5 мільярдів доларів.

Про це він розповів в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Бахматюка, прихід зовнішнього інвестора можливий тільки через збільшення капіталу.

Він додав, що кредитори позитивно сприймають можливий прихід нового мажоритарного акціонера в бізнес. При цьому він виключив варіант конвертації боргів перед кредиторами в капітал, щоб уникнути повторення ситуації навколо агрохолдингу "Мрія".

Реклама:

Проте, стверджує Бахматюк, компанія користується підтримкою кредиторів. Зокрема, вони спокійно сприйняли недавню затримку у виплаті процентного доходу за євробондами.

"Я скажу відверто, для нас в першу чергу треба було завершити посівну. У цьому випадку кредитори нас розуміють, бо якщо ми не проведемо посівну, то будемо говорити не про сплату відсотків, а про основний борг. Для того, щоб у нас була хоч якась фінансова подушка, ми пішли на такі умови", - сказав Бахматюк.

Він також прокоментував питання виходу американської корпорації Cargill з капіталу Ukrlandfarming (раніше вона володіла в капіталі 5% акцій).

"З цією компанією у нас була певна покроковість відносин. Вони не втручалися в управління і фінансували поставки нашого зерна, а наступний крок у співпраці мав полягати у збільшенні їх частки. Зрозуміло, що в нинішній ситуації вони відмовилися це робити", - розповів Бахматюк .

"Умови угоди з ними я не можу коментувати, але і Cargill, і "Укрлендфармінг" задоволені", - додав він.

За словами Бахматюка, лояльність кредиторів до політики компанії будується на їхньому розумінні реальності і перспективності цього бізнесу.

"У нас на 2 млрд доларів є активів, і ще плюс 600 тис. га землі. Ти піди збери тих 600 тис. га землі, побудуй інфраструктуру, знайди людей - це коштує мінімум 3 млрд доларів і 10 років життя. Я вважаю, що ця компанія коштує мінімально 5 млрд доларів і в нормальний час вона буде жити нормальним життям, при якій зможе розрахуватися з усіма і залишити собі на розвиток", - резюмував Бахматюк.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом в Євразії.

Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: