"Укрзалізниця" підвищить тарифи на вантажоперевезення на 22,5%

Середа, 24 травня 2017, 15:06

ПАТ "Укрзалізниця" має намір в 2017 році підвищити тарифи на вантажоперевезення на 22,5%.

Про це йдеться в прес-релізі компанії з посиланням на показники проекту консолідованого фінансового плану, оприлюдненого на її веб-сайті, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначає прес-служба, показники розраховані із застосуванням міжнародних стандартів фінансової звітності.

"Тарифи на пасажирські залізничні перевезення в цьому році індексуватися не будуть, а на вантажні перевезення в межах України індексація передбачена з червня на 22,5%. Такі кроки дозволять нам здійснити найбільші капітальні вкладення за всю історію діяльності залізничного транспорту - 22,7 млрд гривень , причому більша частина коштів піде на вирішення найбільш гострої проблеми - оновлення рухомого складу ", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За словами глави ПАТ Войцеха Балчуна, реалізація планів "Укрзалізниці" щодо капітальних інвестицій забезпечить робочі місця на виробничих потужностях в Україні та сприятиме загальному пожвавленню вітчизняної економіки.

"Якщо індексація тарифів не відбудеться, то ПАТ" Укрзалізниця "змушена буде згорнути свої програми капітальних інвестицій, що призведе до негативних наслідків для України в цілому", - зазначив глава "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: