Український стартап для догляду за рослинами Grovio вийшов на Kickstarter

Середа, 24 травня 2017, 11:56

Українська компанія Techware спільно з Concepter запустили кампанію на Kickstarter для збору коштів на Grovio - "розумний" пристрій для догляду за рослинами.

Про це повідомляє Ain.ua.

Grovio - це циліндрична колонка вагою в 450 грамів і висотою в 30 сантиметрів. Від пристрою відходить невелика трубка зі спеціальним наконечником, який встановлюється в ґрунт рослини. Сам Grovio наповнюється водою, а по трубках відбувається її автоматична подача в рослину.

Реклама:

На наконечнику трубки вбудовані спеціальні сенсори: завдяки ним Grovio відстежує такі показники, як вологість ґрунту, повітря, температуру і рівень світла. Таким чином, пристрій самостійно поливає рослини і стежить за їх станом.

Всього до одного пристрою можна під'єднати три рослини. Grovio поливає і стежить за їх станом індивідуально. Залежно від умов зовнішнього середовища пристрій самостійно визначає потрібну кількість води. За заявами розробників, одного запасу води вистачить на 45 днів догляду за трьома рослинами.

Коли закінчився запас води або рослини знаходяться в поганих умовах, Grovio відправляє власнику повідомлення в спеціальний додаток Grovio App. У додатку зберігається історія всіх показників рослин. До того ж до Grovio App можна під'єднати будь-яку кількість пристроїв.

Grovio App працює з популярними голосовими асистентами Amazon Alexa, Apple Siri, Google Home та іншими. Якщо, наприклад, рослині буде не вистачати світла, то Grovio порадить включити світло за допомогою Siri.

Вартість гаджета для трьох рослин складе 149 доларів, доставка по Україні безкоштовна. Мета кампанії - 75 тисяч доларів, до її закінчення залишилося 37 днів.

Нагадаємо, що ще кілька українських стартапів вийшли на Kickstarter - сонячні жалюзі SolarGaps і гарнітуру Hushme, яка робить розмови по телефону нечутними для оточуючих, та гаджет для усвідомлених снів Luciding.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: