Приватбанк оскаржить рішення суду щодо "грошей Суркісів"

Середа, 24 травня 2017, 11:44

Приватбанк має намір подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав неправомірним примусовий обмін деяких зобов'язань Приватбанку на акції додаткової емісії банку (bail-in).

Про це сказав глава правління Приватбанку Олександр Шлапак журналістам у Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"На рішення суду першої інстанції ми подаємо свою апеляцію і будемо доводити свою правоту", - сказав Шлапак.

За його словами, в позовах до банку йдеться про суми близько 1 млрд гривень зобов'язань перед сім'єю Суркісів і близько 360 млн гривень - перед колишніми акціонерами банку.

Реклама:

Голова правління банку нагадав, що операцію bail-in проводив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб під керівництвом Національного банку України.

"Ми раніше домовлялися, що подальші судові тяжби навколо цієї операції буде контролювати і курирувати НБУ", - сказав Шлапак.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

На етапі тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом А-банку до НБУ, Фонду гарантування й тимчасового адміністратора Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: